Tung dag för spanska topplagen

Real tappade poäng. Bild: Oscar Del Pozo/Lehtikuva-AFP

Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid spelade alla varsin match i La Liga under lördagen.Men inget av storlagen lyckades knipa en seger och den spanska högstaligan är fortsatt en vidöppen historia.

Barcelona var det lag som hade det tyngst – trots ett inledningsmål signerat Lionel Messi. Den argentinske stjärnan gjorde 1–0 på straff i 38:e minuten och såg till att Barcelona hade ledningen borta mot Levante efter första halvlek.

Men hemmalaget skulle chocka efter paus. José Campana kvitterade i 61:a minuten och sju minuter senare hade likaläget förvandlats till en 3–1-ledning för Levante. Det blev också slutresultatet.

Barcelona toppar dock La Liga på 22 poäng. Lika många som Real Madrid men på bättre målskillnad.

Det spanska huvudstadslaget hade chansen att ta klivet förbi men lyckades inte vinna hemma mot Real Betis. Real Madrid radade upp chanser i slutminuterna och det var inte långt ifrån att en segerboll hamnade i nät.

0–0 blev resultatet och oavgjort blev det även för Reals rival Atlético Madrid mot Sevilla.

Lagen låg på samma poäng och båda hade chansen att ta klivet förbi Barcelona i toppen. Men drabbningen i Sevilla slutade 1–1 där Atlético Madrid var en straffmiss av Diego Costa i den 72:a minuten från att ta hem segern.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Med sikte på en hållbar framtid – ingenjörerna visar vägen

Mer läsning