TUI börjar klimatkompensera

Våra kunder vill fortsätta resa. Vårt jobb är att göra resandet mera hållbart, säger vd Alexander Huber. Bild: Leif Weckström

Från och med maj börjar TUI klimatkompensera sina semesterflyg från de nordiska länderna.

Kompenseringen gäller resor som görs med TUI:s flygbolag till TUI:s hotell, i praktiken drygt 2 000 flygningar och mer än 200 hotell. Det här är första gången som en stor nordisk researrangör klimatkompenserar semesterresor.

– Min vision är att vi ska vara klimatneutrala år 2030, säger TUI:s nordiska vd Alexander Huber.

Kompenseringen gäller alla nordiska kunder, men höjer inte det pris de betalar för resan. Enligt en undersökning som TUI beställt anser 57 procent av resenärerna att det är viktigt att researrangörer ger möjlighet till klimatkompensering.

För kompenseringen har TUI valt att samarbeta med South Pole, som producerar energi av sol, vind, vatten och biogas i Indien, Thailand och Vietnam.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46