TUI börjar klimatkompensera

Våra kunder vill fortsätta resa. Vårt jobb är att göra resandet mera hållbart, säger vd Alexander Huber. Bild: Leif Weckström

Från och med maj börjar TUI klimatkompensera sina semesterflyg från de nordiska länderna.

Kompenseringen gäller resor som görs med TUI:s flygbolag till TUI:s hotell, i praktiken drygt 2 000 flygningar och mer än 200 hotell. Det här är första gången som en stor nordisk researrangör klimatkompenserar semesterresor.

– Min vision är att vi ska vara klimatneutrala år 2030, säger TUI:s nordiska vd Alexander Huber.

Kompenseringen gäller alla nordiska kunder, men höjer inte det pris de betalar för resan. Enligt en undersökning som TUI beställt anser 57 procent av resenärerna att det är viktigt att researrangörer ger möjlighet till klimatkompensering.

För kompenseringen har TUI valt att samarbeta med South Pole, som producerar energi av sol, vind, vatten och biogas i Indien, Thailand och Vietnam.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning