Tufft motstånd i Challenge Cup: Dicken möter norska Drammen

Max Granlunds Dicken får möta mycket tufft motstånd i Challenge Cup. Bild: Mikko Stig/Lehtikuva

Dicken ställs mot norska Drammen i EHF Challenge Cups tredje omgång.

Drumsölaget Dicken hade inga som helst problem att ta sig till tredje omgången i handbollens Challenge Cup då laget slog skotska Livingston med sammanlagt 82–33.

I den tredje omgången blir motståndet betydligt tuffare då laget ställs mot norska Drammen HK.

Drammen tog sig till tredje omgången genom att slå Mahsul HC från Azerbajdzjan med sammanlagt 74-38. Förra säsongen tog sig det norska laget till den tredje omgången i EHF Cupen, en turnering som är en kategori bättre än Challenge Cup.

Där blev det förlust mot Bundesligaklubben THW Kiel med 18–36 och 23–34.

Drammen är i serieledning i Norge efter fem segrar på lika många matcher.

Drammen slutade trea i den norska ligan förra säsongen medan Dicken blev tvåa i den inhemska ligan. Drumsölaget tog sig till kvartsfinal i Challenge Cup förra säsongen.

Matcherna i den tredje omgången spelas 16–17 och 23–24 november.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning