TS: Polis som anklagat sina förmän för mobbning sades upp

En polis vid Polisinrättningen i Sydvästra Finland sades upp på torsdagen. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

En polis vid Polisinrättningen i Sydvästra Finland sades upp på torsdagen. Polisen ifråga har anklagat sina förmän, polischefen Tapio Huttunen och biträdande polischefen Teijo Ristola för arbetsplatsmobbing, skriver Turun Sanomat.

Åklagarämbetet i Inre Finland undersöker anklagelserna.

Kriminalkommissarie Jaakko Haukka bekräftar uppsägningen för Turun Sanomat. Enligt honom fanns det flera skäl till uppsägningen.

Den uppsagda polisen misstänks för brott på tjänsteplikt, brott mot tjänstehemlighet och missbruk av tjänsteställning. Polisinrättningen i Inre Finland undersöker brottsmisstankarna mot polisen.

Åklagarämbetet i Västra Finland beslöt redan i november att inte väcka åtal, men det har ändå inletts en ny förundersökning i fallet.

Enligt Turun Sanomat misstänks den uppsagda polisen för att ha använt information ur polisens register tvärtemot instruktionerna. Den misstänkta polisen sökte information om, och hade kontakt med, en man som senare dömdes för grovt penningtvättsbrott.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning