Trumps och Macrons träd i karantän

Frankrikes presidenthustru Brigitte Macron, USA:s president Donald Trump, hans fru Melania Trump och Frankrikes president Emmanuel Macron vid trädplanteringsceremonin förra veckan.Bild: Jim Watson

Förra veckan kunde man se när presidenterna Trump och Macron spadade på för kung och fosterland då ett träd skulle planteras i Vita husets trädgård. Men till ingen nytta – nu har trädet grävts upp och försatts i karantän.

Frankrikes president Emmanuel Macron och hans amerikanske kollega Donald Trump planterade ett träd tillsammans när Macron var på besök i Vita huset förra veckan. Ceremonin kablades ut över världen till allmän beskådan.

Döm om den samfällda förundran när trädet bara dagar efter ceremonin inte längre finns kvar i Vita husets trädgård. Det visar sig att trädet har grävts upp och satts i karantän under en period, på grund av att parasiter från trädet kan sprida sig till andra växter i närheten.

Trädet hade Macron med sig från Bois de Belleau, platsen för ett blodigt slag med 9 000 amerikanska dödsoffer i första världskriget.

Trädet mår bra och kommer inom kort att planteras i Vita husets trädgård igen, meddelar företrädare för Macrons kansli.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00