Trumps läkare Ronny Jackson blir ny veteranminister

Vita husets läkare Ronny Jackson är nominerad till att bli ny minister för USA:s militärveteraner.Bild: Lehtikuva/AFP/Nicholas Kamm

USA:s minister för militärveteraner David Shulkin får lämna sitt jobb. President Donald Trump har nominerat sin egen och Vita husets läkare Ronny Jackson till att bli hans efterträdare.

"Jag är tacksam för doktor David Shulkins tjänstgöring för vårt land och för våra fantastiska veteraner!" skriver Donald Trump på Twitter.

Jackson ska nu godkännas av kongressen innan han kan börja sitt nya jobb.

Att Shulkin får avgå är väntat efter att han anklagats för att ha spenderat motsvarande över en miljon kronor, av skattebetalarnas pengar, på en nio dagar lång semesterresa i Europa med sin hustru. Han är en av de få högt uppsatta inom Trumps administration som även arbetade för Barack Obama när han var president.

Ersättaren Ronny Jacksons popularitet hos Donald Trump steg när han i januari förklarade att den 71-åriga presidenten hade en "utmärkt" hälsa.

Efter att han släppt resultaten av Trumps läkarundersökning sade Jackson att "han har fantastiska gener och det är så som gud skapat honom".

Trump, har den senaste månaden även ersatt den nationelle säkerhetsrådgivaren H R McMaster och utrikesminister Rex Tillerson.

Närmare 40 personer har sparkats eller hastigt lämnat viktiga poster sedan Donald Trump tog över presidentämbetet i januari i fjol. Några av de mest framträdande namnen är Michael Flynn, nationell säkerhetsrådgivare, James Comey, chef för den federala polisen FBI och Steve Bannon, chefstrateg.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00