Trumps advokat medger att han betalade porrfilmsstjärna

Stephanie Clifford, även känd under namnet Stormy Daniels, intervjuas på Jimmy Kimmel Live!.Bild: TT / AP / Randy Holmes

USA:s president Donald Trumps advokat Michael Cohen säger att han betalade 130 000 dollar av sina egna pengar till en tidigare porrfilmsstjärna, rapporterar The New York Times.

The Wall Street Journal har tidigare rapporterat att betalningen gjordes i oktober 2016, strax före presidentvalet, för att tysta den tidigare porrfilmsstjärnan så att hon inte skulle berätta om ett sexuellt möte med Trump. Då förnekade Cohen uppgifterna.

Trumps påstås ha haft en otrohetsaffär med Stephanie Clifford, även känd under namnet Stormy Daniels, under 2006. Då var Trump inte politiskt aktiv, men han var gift med Melania Trump och de hade några månader tidigare fått sonen Barron.

Både Trump och Clifford har förnekat att de haft en relation. Men i januari i år publicerade tidskriften In Touch en intervju med Clifford från 2011 där hon öppenhjärtigt berättar om otrohetsaffären med Donald Trump.

I ett uttalande till The New York Times säger Cohen nu att varken Trumps kampanjorganisation eller Trump själv visste om betalningen till Stephanie Clifford. Cohen hävdar att betalningen var laglig, men säger inget om varför den gjordes, enligt tidningen.