Trump valde miljövårdschef

Bild: Eduardo Munoz Alvarez

USA:s tillträdande president Donald Trump har valt Scott Pruitt till chef för landets miljövårdsmyndighet EPA, skriver New York Times.

Pruitt som är justitieminister i delstaten Oklahoma är känd som en stark anhängare till fossila bränslen.

Enligt New York Times visar valet att Trump vill nolla president Barack Obamas åtgärder för att bekämpa klimatförändringen.

Under sin valkampanj sade Trump att påståendet om en klimatförändring är en bluff. Scott Pruitt spelade en stor roll då miljöfrågorna i Trumps kampanj slogs fast.

Näringslivet i USA och utrikesminister John Kerry vädjade i mitten av november till Trump och bad honom hålla fast vid klimatavtalet från Paris och de förpliktelser som det ger.

– Det här är en politiskt och ekonomiskhistoriskt viktig tidpunkt globalt sett. Vi måste ovillkorligen tillsammans lösa de enorma utmaningar som hotar vår planet, sade då Barry Parkin som leder godis- och livsmedelsföretaget Mars.

Företagen har varit oroade för att USA kan hamna på efterkälken då andra övergår till ren energi.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning