Trump till Iran: Hota aldrig USA igen

USA:s president Donald Trump. Arkivbild. Bild: TT/AP/Carolyn Kaster

USA:s president Donald Trump varnar Irans president Hassan Rouhani för att hota USA, efter att Rouhani sagt att en konflikt mellan länderna skulle bli "alla krigs moder".

"Hota aldrig USA igen, annars kommer du att drabbas av konsekvenser som inte många i historien har drabbats av förut", skriver Trump på Twitter.

"Vi är inte längre ett land som kommer att stå för era förlegade ord om våld och död. Var försiktig!", skriver Trump helt i versaler, i en tweet som riktas direkt till den iranske presidenten efter hans tv-sända tal.

Utrikesminister Mike Pompeo sade i ett tal i Kalifornien på söndagskvällen att Iran "styrs av något som mer liknar en maffia än en regering".

Publiken bestod främst av amerikaner av iranskt ursprung och Pompeo beskrev stora rikedomar och korruption bland Irans ledare.

Pompeo säger att Irans folk måste avgöra landets framtid, men att USA "kommer att stötta det iranska folkets sedan längre ignorerade röst".

Han sade även att USA:s regering lanserar kanaler på språket farsi i tv, radio och sociala medier för att nå iranier i Iran och andra ställen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03