Trump till attack mot Mexiko i Nashvilletal

Donald Trump höll tal och visade sitt stöd för Marsha Blackburn som siktar på en plats i senaten.Bild: TT/AP/Andrew Harnik

USA:s president Donald Trump kritiserar Mexiko för att inte stoppa den olagliga invandringen till USA i ett tal i Nashville, Tennessee.

– I slutändan kommer Mexiko att betala för muren. De gör absolut ingenting för att stoppa människor från att ta sig igenom Mexiko, från Honduras och alla de där andra länderna. De gör ingenting för att hjälpa oss, säger Donald Trump, enligt Reuters.

Mexikos president Enrique Peña Nieto tog snabbt till Twitter för att ge Trump besked i frågan.

"Nej. Mexiko kommer aldrig att betala för en mur. Inte i dag, inte någonsin. Vänliga hälsningar, Mexiko (vi allihop)".

Anhängare hade inför Trumps framträdande på tisdagskvällen lokal tid trotsat regnet och väntat i timmar för att få lyssna på landets president. Vissa hade börjat köa redan på måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Med sitt framträdande visade Trump sitt stöd för Marsha Blackburn, som sitter i USA:s representanthus för delstaten Tennessee, och som siktar på en plats i senaten.

– Ni måste jobba med Marsha. Vi måste få rösterna. Vi behöver rösterna, säger han.

Blackburn själv höll ett kort tal där hon poängterade att Tennessee behöver en senator som kommer att vara på presidentens sida.

– Jag kommer att vara där och stå bredvid president Donald Trump och ta era Tennessee-värderingar till Washington DC för att kämpa med honom och få jobbet gjort, sade Blackburn i ett kort tal under mötet, där hon lyfte fram Trumps insatser bland annat när det gäller Nordkorea och IS, uppger tidningen Tennessean.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00