Trump talar vid antiabortmöte

USA:s president Donald Trump. Arkivbild. Bild: Brynn Anderson/TT-AP

Donald Trump blir den första amerikanska president som på plats talar vid landets största sammankomst för abortmotståndare vid den årliga "March for Life" i Washington.

Innan han blev politiker sade Donald Trump att han var för rätten till abort, men han har under sin politiska bana i stället kommit att ställa sig på abortmotståndarnas sida.

– Vi är stolta att stå sida vid sida med president Trump och kommer att göra alltför att säkra att han väljs om, säger Marjorie Dannenfelser, som leder antiabortrörelsen SBA List.

De senaste två åren har Donald Trump talat via videolänk till sammankomsten. I sitt tal förra året sade han att han klargjort för kongressen att han skulle lägga veto på all lagstiftning som "försvagar skyddet för mänskligt liv".

Många befarar att aborträtten i landet ska försvagas under Trumps tid i Vita huset. Enligt opinionsundersökningar vill två tredjedelar av amerikanerna att abort ska vara lagligt.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning