Trump på krigsstigen mot vindkraft

Bild: Drew Angerer

Storbritanniens högsta domstol har gett Vattenfall klartecken att bygga vindkraftverk vid Donald Trumps golfbana på skotska östkusten. Trump vill nu stoppa dessa planer, skriver Dagens Industri

Företaget Vattenfall har fått godkännande att bygga elva vindkraftverk utanför den skotska staden Aberdeen. Donald Trump vill nu mota de här planerna i grind eftersom han äger en golfbana nära platsen där vindkraftverken ska byggas. Redan i somras lade Trump in ett klagomål men Storbritanniens högsta domstol tillbakavisade hans klagomål.

För cirka en vecka sedan hade Trump och Nigel Farage, partiledare för Självständighetspartiet Ukip, ett möte i Trump Tower. Trump och Farage diskuterade då bland annat vindkraftverken.

– Donald Trump sade att han inte hatade vindparker som koncept, han gillar bara inte att de förstör utsikten, säger mediekonsulten Andy Wigmore som deltog i mötet, skriver DI.

Tillsammans med brexit-kampanjens stordonator Arron Banks ska Andy Wigmore nu starta en kampanj mot vindkraftverk i England, Skottland och Wales.

Vattenfall fortsätter med byggandet av vindkraftverken trots Trumps försök att stoppa dem.

– Vi har fått tillstånd och rätt i alla instanser och fokuserar nu på att bygga, säger kommunikatören Markus Fisher, skriver DI.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00