Trump: Nordkorea-problemet "i stort sett löst"

USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong Un under mötet den 12 juni i Singapore.Bild: AP/TT/Susan Walsh

USA:s president Donald Trump har lämnat ett telefonnummer till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un som denne kan ringa om han vill nå Trump direkt.

Trump planerar dessutom att själv ringa Kim Jong-Un på söndag, säger presidenten i en intervju med Fox News.

Något senare under en pressträff utanför Vita huset på fredagen konstaterade Trump att veckans toppmöte i Singapore med den nordkoreanske ledaren "i stort sett" löste problemen kring Nordkoreas kärnvapen. Enligt Trump ska hans företrädare på presidentposten Barack Obama ha sagt till honom innan han tillträdde som president att det farligaste problemet för USA var Nordkoreas kärnvapenprogram.

– Jag har löst det problemet. Det problemet är i stort sett löst.

Det historiska mötet mellan Trump och Kim Jong-Un ägde rum den 12 juni i Singapore. De båda ledarna sade sig ha fått mycket bra kontakt och skrev under ett avtal där Kim Jong-Un lovade att arbeta för en kärnvapenfri koreansk halvö och Donald Trump lovade säkerhetsgarantier åt landet som i många år varit USA:s fiende.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00