Trump: Londons borgmästare Khan är en nationell skam

Under ett dygn har tre personer mist livet och två skadats i fem knivattacker och en skjutning i London. Något som fått USA:s president Donald Trump att attackera Londons borgmästare Sadiq Khan på Twitter. Bild: Kirsty Wigglesworth/TT-AP

Under ett dygn har tre personer mist livet och två skadats i fem knivattacker och en skjutning i London. Något som fått USA:s president Donald Trump att attackera Londons borgmästare Sadiq Khan på Twitter.

"London behöver en ny borgmästare så fort som möjligt. Khan är en katastrof – kommer bara att bli värre!", skriver Donald Trump.

Han kallar även Sadiq Kahn för en "nationell skam som förstör London".

Khan har inte själv kommenterat Trumps attack, men enligt BBC har en talesperson för borgmästaren sagt att Kahn inte kommer slösa bort sin tid med att svara på den sortens tweetar. Han säger att Kahns tankar i stället är med offrarnas närstående.

Labourledaren Jeremy Corbyn har däremot försvarat Khan och skriver på Twitter att det är fruktansvärt att Trump utnyttjar en mänsklig tragedi till att attackera Khan.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning