Trump "förvånad" över HD-flytt

Donald Trump är överraskad över Harley-Davidsons beslut att flytta en del av motorcykeltillverkningen från USA. Bild: TT/AP/Keith Srakocic

USA:s president Donald Trump är "förvånad" över Harley-Davidsons beslut att flytta en del av sin motorcykeltillverkning till andra länder. Syftet med flytten är att undvika de strafftullar som EU har beslutat att införa på vissa USA-tillverkade varor. Flytten avser just de motorcyklar som ska gå på export till EU.

– Förvånad över att Harley-Davidson, av alla företag, skulle bli först med att vifta med den vita flaggan, skriver Trump på Twitter.

– Jag har kämpat hårt för dem och i slutändan kommer de inte att betala avgifterna när de säljer till EU, som har skadat vår handel rejält med 151 miljarder dollar. Tullarna är bara en Harley-ursäkt – ha tålamod!

EU:s höjda tullar på amerikanska varor är ett svar på USA:s president Donalds Trumps beslut att införa strafftullar på stål och aluminium från EU, Kanada och Mexiko. Tullavgiften på Harley-Davidsons motorcyklar har höjts från 6 till 31 procent.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning