Trump fortsatte lova gränsmur och attackera medierna

Bild: LEHTIKUVA/Alex Wong

Donald Trump firade hundra dagar som USA:s president med ett massmöte.

– Vi har gjort en underbar resa tillsammans, och kommer att vinna varje stort slag framöver, säger Trump.

Lördagen var den hundrade dagen på presidentposten för Trump och han höll – kraftigt försenad – ett massmöte för sina anhängare i Harrisburg, Pennsylvania.

– Min regering har levererat varje dag. Vi håller löfte på löfte, och folket är glada för vad de ser, sade Trump och ägnade en stor del av inledningen åt att anklaga medierna för fejkade nyheter.

Trump upprepade också att gränsmuren mot Mexiko kommer att byggas, "så sant som ni alla står här".

Trots misslyckandet med lagförslaget som skulle riva upp och ersätta sjukförsäkringslagen "Obamacare" tidigare i år sade Trump:

– Vi kommer upphäva och ersätta Obamacare, som är död, död, död. Ni kommer att få se, sade Trump.

"CNN är fake news"

Talet hölls samtidigt som årets korrespondentmiddag för Vita husets reportrar. Trump meddelande redan i februari att han bryter med traditionen och nobbar middagen som äger rum på ett hotell i Washington DC.

– En stor grupp av Hollywoodskådespelare och Washington-medier tröstar just nu varandra, utan presidenten! Jag är så glad över att vara hundratals mil därifrån med mycket bättre folk, sade Trump till publikens jubel.

– Medier som CNN är "fake news". De tittar just nu, och de skulle älska att vara här med oss nu. Men de är fångna på middagen, som kommer att vara mycket, mycket tråkig, sade Trump. 

Donald Trumps första hundra dagar har kantats av svidande politiska nederlag

Lagförslaget som skulle rivas upp och ersätta sjukförsäkringslagen "Obamacare" fick dras tillbaka då det inte hade tillräckligt stöd i kongressen.

Presidenten har inte lyckats säkra pengar ur statskassan för bygget av den utlovade gränsmuren mot Mexiko.

Trumps omtvistade inreseförbud, riktat mot människor från i huvudsak muslimska länder, har stoppats av domstolar som grundlagsvidrigt, både i sin ursprungliga och omarbetade form.

Hans stab har förföljts av utredningar om eventuella kopplingar till ryska hackare.

Han har bytt åsikt i viktiga frågor, exempelvis om försvarsalliansen Nato, som under valrörelsen kallades "föråldrad" men som nu är inne i finrummen igen.

Men USA:s president Donald Trump har lyckats få sin HD-domare, konservative Neil Gorsuch, godkänd.

Flera av företrädaren Barack Obamas, enligt Trump "jobbdödande", miljöregleringar har rivits upp, vilket öppnat för ny kolbrytning och byggen av omtvistade oljeledningar.

Han har attackerat stora delar av USA:s presskår med anklagelser om "fejkade nyheter".

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33