Trump: "Briljant" skattehantering

Bild: Kevin C. Cox

Hillary Clinton går hårt åt Trump om hans skattehanterande. Trump själv kallar sitt agerande "briljant".

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump försvarar sin skattehantering.

– Jag lyckades använda landets skattelagar och mitt affärssinne för att gräva mig ur fastighetsoredan när få andra lyckades göra vad jag gjorde, sade han vid ett kampanjmöte i Pueblo, Colorado och tillade att han "helt ärligt använt de där lagarna briljant".

Det är Trumps första kommentar sedan The New York Times avslöjade hans skatteuppgifter från 1995, vilket enligt experter visade att en förlust på närmare en miljard dollar möjliggjort för honom att undvika att betala statlig skatt i 18 år.

Den demokratiske huvudmotståndaren i det amerikanska presidentvalet, Hillary Clinton, tog chansen att häckla Trump, som menar att uppgifterna underminerar bilden av Trump som en framgångsrik affärsman.

– Vilket sorts geni förlorar en miljard dollar under ett enskilt år, frågade hon sig under ett möte i Toledo, Ohio, och attackerade också hans skattemoral:

– När miljontals amerikanska familjer, inklusive min och din, arbetar hårt för att betala vår del, så verkar det som att han inte bidragit någonting till vårt land. Föreställ er det.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03