Trump: "Bra relation med Kim"

President Donald Trump säger att det inte finns någon anledning att återuppta militära övningar tillsammans med Sydkorea. Bild: TT / AP / Alex Brandon

Det finns ingen anledning att återuppta USA:s militärövningar tillsammans med Sydkorea, enligt den amerikanske presidenten Donald Trump.Den goda relationen med den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Un uppges vara ett av skälen.

Uttalandet kommer bara några få dagar efter det att USA:s utrikesminister Mike Pompeos planerade resa till Nordkorea ställts in.

– Presidenten har ett gott och hjärtligt förhållande med den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un, heter det i ett uttalande från Vita huset. I meddelandet står även att det inte finns någon anledning att lägga stora summor på militära övningar tillsammans med Sydkorea.

I uttalandet, som publicerades på Donald Trumps Twitterkonto , säger presidenten att Nordkorea är under "enormt tryck" från Kina på grund av den pågående handelskonflikten mellan Kina och USA. Han påstår också att Peking ger Nordkorea "betydande stöd, inklusive pengar, bränsle, gödningsmedel och andra varor". "Det här är inte bra", skriver han.

Men bandet mellan Trump och Kinas president Xi Jinping uppges i meddelandet vara starkt.

– Handelskonflikterna med Kina kommer att lösas i sinom tid, står det.

Trumps uttalande kommer en dag efter det att hans försvarsminister Jim Mattis antytt att militärövningarna skulle kunna återupptas.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39