Trump: "Bra relation med Kim"

President Donald Trump säger att det inte finns någon anledning att återuppta militära övningar tillsammans med Sydkorea.Bild: TT / AP / Alex Brandon

Det finns ingen anledning att återuppta USA:s militärövningar tillsammans med Sydkorea, enligt den amerikanske presidenten Donald Trump.Den goda relationen med den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Un uppges vara ett av skälen.

Uttalandet kommer bara några få dagar efter det att USA:s utrikesminister Mike Pompeos planerade resa till Nordkorea ställts in.

– Presidenten har ett gott och hjärtligt förhållande med den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un, heter det i ett uttalande från Vita huset. I meddelandet står även att det inte finns någon anledning att lägga stora summor på militära övningar tillsammans med Sydkorea.

I uttalandet, som publicerades på Donald Trumps Twitterkonto , säger presidenten att Nordkorea är under "enormt tryck" från Kina på grund av den pågående handelskonflikten mellan Kina och USA. Han påstår också att Peking ger Nordkorea "betydande stöd, inklusive pengar, bränsle, gödningsmedel och andra varor". "Det här är inte bra", skriver han.

Men bandet mellan Trump och Kinas president Xi Jinping uppges i meddelandet vara starkt.

– Handelskonflikterna med Kina kommer att lösas i sinom tid, står det.

Trumps uttalande kommer en dag efter det att hans försvarsminister Jim Mattis antytt att militärövningarna skulle kunna återupptas.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22