Trump besöker gränsmur i Texas

USA:s president Donald Trump. Bild: Pablo Martinez Monsivais/TT-AP

Med bara dagar kvar i Vita huset försöker den riksrättshotade Donald Trump fokusera på den fråga han gick till val på: invandring och gränsmuren mot Mexiko. Detta genom ett besök i Alamo i Texas.

Donald Trump ska bland annat titta på en färdigställd, över 700 kilometer lång gränsmur mot Mexiko, rapporterar nyhetskanalen CNN. Men det lär bli svårt för presidenten att undvika frågor om förra veckans stormning av Capitolium och de riksrättsanklagelser om uppvigling som representanthuset formulerat gentemot honom.

Området i södra Texas uppges präglas av spänning. Den närliggande staden McAllens borgmästare Jim Darling skriver på Twitter att han förstår att känslorna är starka, både för och emot president Trump. Darling manar eventuella demonstranter att uppträda fredligt och respektera polis.

Donald Trump har upprepade gånger påstått att narkotika och brottslingar flödar in i USA via södra gränsen och att en mur är det enda sättet att stoppa dem. Sedan Trump tillträdde har omkring 15 miljarder dollar använts för olika gränsmursbyggen, enligt CNN.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Renoverad funkisbostad inspirerar som härligt stadshem

Mer läsning