Trovärdig gatulook på Kallio Block Party

För åttonde året i rad tog den urbana gatufestivalen Kallio Block Party över gatorna i Berghäll.

I år var det Hagnässtrandens tur att tas över av glada stadsbor och livemusik på flera scener. Det bjöds även på bland annat pardans, rullskridskodisco, fotoutställning, barnprogram och gatukök av alla de slag.

Det är föreningen Kallio-liike som ordnar festivalen, som är öppen för alla och arrangeras på talko.

Emmi Hietala och Marja Wuori har utrustat sig med extra t-tröjor då de kommit till festivalen. De har läst på förhand att man kan måla ett brunnslockstryck på sin egen skjorta eller sitt dynvar. Det är Verstas 247, ett träningsutrymme för hantverk, som bjuder på målarfärg och instruerar hur man skapar en bokstavligen gatutrovärdig look.

Emmi Hietala och Marja Wuori skaffar sig en gatutrovärdig look med brunnslockstryck på sina t-tröjor. Bild: hbl

I skuggan av Hagnäsparkens lindar sitter fyra personer runt ett matbord och smuttar på champagne.

– Vi firar våra bröllopsdagar, som är den 1 augusti och den 8 augusti. Så det passade ju perfekt att fira dem här den 4 augusti, säger Marko Pirinen.

Han och Marjo Pirinen samt Laura och Lars Lauton har varit gifta i 26 år. Det här är tredje gången de besöker Kallio Block Party – tillsammans. Nu väntar en trerätters middag runt det bord de burit med sig till parken.

Laura Lauton, Lars Lauton, Marko Pirinen och Marjo Pirinen firar sina 26:e bröllopsdagar med en trerättersmiddag i Hagnäsparken. Bild: hbl

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03