Trött på distansjobb och saknar kollegerna? Här kommer ljud från ett kontorslandskap

Trots videomöten, Zoomlunchar och virtuella kaffepauser längtar många efter den vanliga tråkiga vardagen på kontoret. Bild: Jarmo Stenmark/Lehtikuva

Stockholmsbaserade design- och kommunikationsbyrån Familjen har gett ut ljud från ett öppet kontorslandskap som tröst för alla som saknar den vanliga vardagen.

En betydande del av den arbetsföra befolkningen i Finland har jobbat på distans under våren och sommaren. Även om många trivs på hemmakontoret kan det stundvis kännas ensamt. Trots videomöten, Zoomlunchar och virtuella kaffepauser längtar många efter den vanliga tråkiga vardagen på kontoret.

Den Stockholmsbaserade design- och kommunikationsbyrån Familjen har i ett samarbete med Red Pipe Studios och Spotify skapat en ljudmatta som helt enkelt består av ljud från ett öppet kontorslandskap. Sound of Colleagues (ljud av kolleger) har funnits på webben i några månader. I browserversionen kan lyssnaren själv skapa en lämplig mix av bland annat printerljud, ringande telefoner och småpratande kolleger. I albumversionen, som finns på Spotify, kan man lyssna på 32 minuter av olika sorters kontorslandskap, exempelvis morgonmöte på ett uppstartsföretag eller ett 1990-tals kontor med ringande trådtelefoner.

Här hittar du albumet på Spotify.

Den Stockholmsbaserade design- och kommunikationsbyrån Familjen har i ett samarbete med Red Pipe Studios och Spotify skapat en ljudmatta som helt enkelt består av ljud från ett öppet kontorslandskap. Bild: Familjen

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning