Trots fiaskot – Allegri kvar i Juventus

Skrällförlusten mot Ajax i Champions Leagues kvartsfinal var en missräkning för storlaget Juventus. Men tränaren Massimiliano Allegri tänker inte avgå.– Jag kommer att stanna i Juventus nästa säsong, sade han efter förlusten.

Med storstjärnan Cristiano Ronaldo i laget, som värvades inför säsongen, skulle Juventus hämta hem Champions League-bucklan för första gången sedan 1996. Men mot Ajax blev det respass i kvartsfinalen efter en 1–2-förlust hemma i Turin i går kväll.

Trots missräkningen menar klubbpresidenten Andrea Agnelli att tränaren Massimiliano Allegri sitter säkert.

– Champions League var ett av målen i år och kommer att vara det även nästa år. Med Allegri på bänken. Han har fortfarande ett år kvar på kontraktet som vi kommer att diskutera tillsammans i slutet av säsongen, sade Agnelli till den italienska tidningen Corriere dello Sport.

Fortsätter i Juventus

Även Allegri själv avfärdar de rykten som säger att hans framtid i klubben är osäker efter kvartsfinalförlusten.

– Jag har redan pratat med presidenten. Jag kommer att fortsätta träna Juventus nästa säsong och planerar redan nästa år, sade tränaren.

Samtidigt går det inte att komma från det faktum att förlusten var en rejäl missräkning för det italienska storlaget. Trots att italienaren har vunnit tio titlar sedan han tog över klubben 2014 har en Champions League-buckla länge varit klubbens uttalade mål.

Sjönk på börsen

Allegri har visserligen lett laget till två finaler men förlorat båda vilket innebär totalt fem finalförluster sedan segern 1996.

Respasset mot Ajax gav också effekt på Milanobörsen då Juventusaktien morgonen efter förlusten dök nästan 21 procent och handlades för runt 14 kronor.

Helgen kan dock innebära plåster på såren för Juventus då laget kan säkra sin åttonde raka ligatitel på hemmaplan mot Fiorentina.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning