Trots corona – Danmark tror på EM-fest på Parken

Danska fotbollsförbundet tror och hoppas på publikfester i sommarens EM. Trots coronapandemin. Arkivbild. Bild: Liselotte Sabroe/AP/TT

Publik i Finlands EM-premiär som spelas i Köpenhamn i sommar?

Ja, så kommer det förmodligen att bli enligt det danska fotbollsförbundets ordförande Jakob Jensen - trots att coronarestriktionerna i Danmark just nu innebär att läktarna är stängda.

– Man kan hoppas på att expertgrupperna kommer fram till att det är säkert att gå på fotboll, säger Jensen.

Europeiska fotbollsförbundet Uefa har bestämt att de tolv arrangörsorterna senast den 7 april måste presentera en plan för hur de ska kunna släppa in publik på ett coronasäkert sätt. Om Danmark kan hålla det datumet är oklart, men Jensen är inte orolig.

– Det är inget vi spekulerar i. Vi arbetar hårt med att stå värd på ett så bra sätt som möjligt. Vi har en väldigt god dialog med regeringen om det, säger han.

– Men det är möjligt att Uefa kommer med krav om publik på arenorna. Och då tror jag att vi ska kunna leverera. Jag har också noterat att kulturministern har sagt att regeringen är redo att komma med ett svar till oss innan 7 april, och att vi då ska kunna tar det vidare till Uefa, fortsätter han.

Finland inleder sitt historiska EM lördagen den 12 juni mot Danmark på Parken i Köpenhamn.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning