Trippelmördare får eget program på kristen radiokanal

Ex-kriminella Ali Niemelä och trippelmördaren Lauri "Late" Johansson får ett eget radioprogram där de ska prata om sin tro. Bild: Radio Dei

Programmet ska sprida det goda ordet och uppmuntra folk att hitta Jesus.

Trippelmördaren Lauri "Late" Johansson och ex-kriminella Ali Niemelä får ett eget radioprogram på den kristna radiokanalen Radio Dei. Programmet heter Ex-Criminals och ska bevisa att det finns hopp om ett bättre liv också för dem som kämpar i speciellt svåra situationer.

Johansson var med om att grunda den organiserade kriminella gruppen Natural Born Killers år 1999. I september 2001 mördade Johansson en man i Borgå. Han dömdes till livstids fängelse i Högsta domstolen 2004.

Johansson erkände ytterligare två mord i en intervju med tidskriften Alibi år 2008. Helsingfors tingsrätt dömde honom för morden följande år, men ansåg att det tidigare livstidsstraffet var en tillräcklig följd.

Johansson blev troende i fängelset och har därefter deltagit som talare i olika religiösa evenemang. Johansson blev benådad i januari 2019 och blir frigiven juni 2020. Innan dess är han på övervakad frihet på prov. Den började på torsdagen.

Ali Niemelä har en lång erfarenhet av den undre världen.

Programmet har ett kristet budskap.

– Vi hoppas att det goda ordet ska sprida sig i både fängelser och det civila, och att lyssnarna kan uppleva samma sak som vi. Det vill säga, att bli troende, säger Johansson och Niemelä i ett pressmeddelande.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning