Tripla slår upp dörrarna i morgon – samtidigt öppnas Böle station och en ny trafiktunnel

Lokvägen kommer att bli en huvudled när centrala Böle fortsätter växa. Bild: YIT

Det nya köpcentret Mall of Tripla och Böle station är näst intill färdiga. Öppningsdagen för bägge är torsdagen den 17 oktober.

Öppningen av den nybyggda stationen betyder ett slut på flera år av omvägar och varierande trafikarrangemang för dem som pendlar och rör sig i Böle. Stationen är nu inbyggd i köpcentret. Samtidigt öppnar hållplatserna på Böle bro för buss- och spårvagnstrafiken.

I oktober öppnar också trafiktunneln som sammanbinder Industrigatan med Lokvägen.

Köpcentret är en del av Triplakomplexet som även består av kontorslokaler, ett hotell och två bostadshus. De övriga delarna av helheten ska färdigställas och öppna under nästa år.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning