Trio häktas för brutalt kennelrån i Skåne

Bild: Lehtikuva-AFP/Carrie Antlfinger

Två män och en kvinna häktas misstänkta för inblandning i det uppmärksammade grova rånet på en kennel utanför Kristianstad i början av januari, där sex golden retriever-valpar stals.

I samband med rånet utsattes ägaren för upprepat våld och fick föras med ambulans till sjukhus. Polisen har tidigare uppgett att valparna verkar må bra, men alla har inte hittats ännu.

– Två av valparna har återplacerats i kenneln, men fyra är fotfarande försvunna. Arbetet fortsätter och allmänheten är mycket engagerad i det här, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till TT och fortsätter:

– Det här är extremt ovanligt. Jag har varit polis i 38 år och har aldrig varit med om något liknande.

Två män, en 27-åring samt en 34-åring, häktas misstänkta för grovt rån. Kvinnan, som är 23 år, häktas misstänkt för medhjälp till brottet. Initialt var en fjärde man misstänkt för inblandning i kennelrånet, men enligt Ystads Allehanda misstänks han nu i stället för andra brott.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning