Triathlonsäsongen började i Tavastehus – 18-åriga Astrid Snäll vann damklassen i stor stil

Astrid Snäll var snabbaste dam i triathlonsäsongens öppningstävling i Tavastehus. Bild: Finntriathlon/SPT

Den finländska triathlonsäsongen började på söndagen i Tavastehus. Tävlingen var den första av triathlonturnén Finntriathlons fem deltävlingar.

Den finländska triathlonsäsongen började på söndagen i Tavastehus. Säsongens öppningstävling hette Finntriathlon Vanajanlinna och tävlingssträckan var 750 meter simning, 20 kilometer cykling och fem kilometer löpning. Tävlingen hade sammanlagt 500 deltagare.

18-åriga Astrid Snäll från Turun Urheiluliitto var snabbaste dam i mål med tiden 1.06,06. Snälls segermarginal var nästan tre minuter i och med att tvåan Anni Antikainens tid var 1.09,00. Snäll deltog i nittonårsklassen för damer medan Antikainen var med i damernas allmänna klass.

På herrsidan blev det rysk fest när Denis Seliverstov och Georgij Kaurov tog en dubbelseger. Seliverstovs segertid var 0.58,53 och Kaurov blev andra med tiden 0.59,38. Bästa finländare var trean Joel af Hällström från Triathlon Vantaa med tiden 0.59,42.

Tävlingen i Tavastehus var den första av den inhemska triathlonturnén Finntriathlons fem deltävlingar. Nästa deltävling står på tur den 21 juli i Jorois.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning