Tretton döda i barskjutning i Mexiko

Skottlossningen på fredagskvällen lokal tid är ett av de värsta våldsdåden i landet sedan president Andrés Manuel López Obrador tillträdde ämbetet i december.

Tretton människor har skjutits ihjäl på en bar i staden Minatitlan i delstaten Veracruz i Mexiko.

Okända gärningsmän kom till baren och frågade efter en person. Sedan öppnade de eld, säger en talesman för myndigheterna. Det pågick någon form av familjefestlighet i lokalen. Sju män, fem kvinnor och ett barn dödades. Ytterligare fyra personer skadades. Motivet är oklart.

Mannen som gärningsmännen sökte är enligt myndigheterna ägare till en bar i staden. Det framgick inte av uttalandet om han ägde just den bar där attacken skedde eller om han var närvarande.

Den oljerika delstaten Veracruz har varit hårt drabbad av gängvåld och politisk korruption i åtskilliga år. När Andrés Manuel López Obrador tillträdde lovade han att minska våldet i landet där över 200 000 människor mördats sedan 2006 i konflikt mellan kriminella eller i strider med säkerhetsstyrkorna.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39