Tredje raka storsegern för Ryssland

Bild: Lehtikuva/Jonathan Nackstrand

20–0 på tre matcher.OS-mästaren Ryssland – då under namnet OAR – har börjat ishockey-VM på ett suveränt sätt. Efter två raka 7–0-segrar tog ryssarna det lite lugnare och besegrade Vitryssland med 6–0.

Stjärnveteranen Pavel Datsiuk, 39 år, gjorde två mål – hans två första i turneringen – och en assist och utsågs till Rysslands bäste spelare.

Ryssarna sparkade oväntat nog förre förbundskaptenen Oleg Znarok, som ledde laget till OS-guld i Pyeongchang, ett par veckor före VM och tog i stället in Ilja Vorobjov som tillfällig huvudtränare. I ledarstaben i Köpenhamn ingår dessutom Skellefteås förre sportchef Lasse Johansson.

Vorobjov förlorade sina fem första matcher i uppvärmningsturneringarna inför VM, men i själva mästerskapet har det gått som på räls.

Efter 7–0-segrar över Frankrike och Österrike kom en tredje storseger.

Datsiuk gjorde 1–0 i öppningsperioden och sedan avgjorde ryssarna i andra då man gick från 1–0 till 4–0. Datsiuks andra mål i matchen avslutade målkavalkaden i andra perioden.

Ryssland och Sverige möts i den sista matchen i grupp A nästa tisdag.

I grupp B har USA inlett med tre raka segrar. Efter strafftriumfen mot Kanada i premiären, 5–4, har laget hållit nollan i två matcher. USA följde upp 4–0-segern mot VM-värden Danmark med att göra 3–0 på OS-tvåan Tyskland. Tyskland har även förlorat mot Danmark och Norge, båda efter straffar.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning