Tre valkommissionärer i Kenya avgår

Oppositionsanhängare under en demonstration i oktober i fjol för att reformera Kenyas valkommission. Arkivbild.Bild: TT/AP/Khalil Senosi

Tre av medlemmarna i Kenyas valkommission, däribland dess vice ordförande, meddelar att de lämnar sina uppdrag på grund av missnöje med hur kommissionen styrs.

De tre beskriver i ett uttalande institutionen som "dysfunktionell", präglad av "godtyckligt beslutsfattande, läckande av interna dokument" och "personliga intressen".

Valkommissionen, eller Independent Elections and Boundaries Commission (IEBC) som dess fullständiga namn lyder, stod delvis i centrum för kontroverserna kring landets omtvistade val förra året.

Kommissionen utropade den sittande presidenten Uhuru Kenyatta till valsegrare, men resultatet överklagades och förklarades ogiltigt på grund av oegentligheter. Omvalet som hölls i oktober bojkottades av oppositionsledaren Raila Odinga, och Kenyatta återvaldes för en ny mandatperiod.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08