Tre toppstudenter vid finlandssvenska gymnasier belönas

Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Nora Lillas, Linn Svanberg och Elin Dölker får SLS:s pris för goda resultat i studentskrivningen.

Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS) delar för fjärde gången ut pris till de studenter som fått högsta poäng i studentskrivningarna i modersmålet, historia och samhällslära i svenska skolor.

Studentpriset i modersmålet tilldelas Nora Lillas vid Topeliusgymnasiet i Nykarleby, studentpriset i historia går till Linn Svanberg vid Katedralskolan i Åbo och studentpriset i samhällslära tillfaller Elin Dölker vid Gymnasiet Lärkan i Helsingfors.

– Genom studentpriset vill SLS lyfta fram det viktiga arbete skolorna gör för det svenska språket och den svenska kulturen i Finland, säger SLS kanslichef Jonas Lång i ett pressmeddelande.

– Med priset vill vi också främja intresset för universitetsstudier i humanistiska ämnen och samhällsvetenskaper.

Prisen om 1 000 euro var delas ut vid en ceremoni i Konsistoriesalen vid Helsingfors universitet den 7 juni.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning