Tre tävlar om Antoniapriset

Klockriketeatern, Sirius-teatern och Wusheng Company kan få Antoniapriset i år.

Sirius-teaterns Monologer i dialog, Wusheng Companys Sigurd Ring och Klockriketeaterns och lettiska Ģertrūdes ielas teātris samarbete 3 Musketeers East of Vienna är nominerade till Antoniapriset.

Syftet med Antoniapriset är att lyfta fram betydelsen av konstnärligt mod och mångfald inom svenskspråkig teater i Finland. Priset delas ut på Hangö Teaterträff den 11 juni.

Juryn består i år av Tom Lindblom, Marianne Möller, Harriet Sevelius och Maya Tångeberg, som alla har erfarenhet av teaterpedagogik. Marianne Möller är juryns ordförande. Medlemmarna har sett över fyrtio föreställningar under spelåret 2015–2016.

I sitt pressmeddelande uppmärksammar juryn också Reko-projektet som "ett projekt som mer än mycket annat kommer att påverka de finlandssvenska scenerna under kommande år".

Hur du kan få en låg låneränta

När man tecknar ett lån finns det många lånegivare som tycks ge bra villkor, men som sedan tar ut både dolda räntor och oförutsedda avgifter. Trots att det idag är riktigt vanligt att ta lån så kan det vara svårt att veta vad man ska leta efter och tänka på när man lånar pengar. Därför sammanfattar vi här några av våra bästa tips för att hjälpa dig att hitta rätt i lånedjungeln. 14.6.2018 - 14.03