Tre segrar i följd för Manchester United

Manchester Uniteds Henrikh Mkhitaryan (t.h.) gav inlägget till 1-0 målet. Bild: Geoff Caddick / AFP / Lehtikuva

Manchester United fortsatte sin fina form i Premier League med att besegra Leicester på hemmaplan med 2-0.

Den första halvleken av kvällens sista Premier League -möte, Manchester United-Leicester, bjöd inte på några mål. Hemmalaget hade bollinnehavet och betydligt fler målchanser än Leicester men gästerna höll ut.

Efter pausvilan tycktes United ha hittat en snäppet mer klinisk attityd i anfallet och redan sju minuter in i andra halvleken fick hemmalaget chans att ta ledningen då en straff dömdes för hands i Leicesters straffområde. Romelu Lukaku tog på sig ansvaret för straffen men misslyckades i sitt försök som Leicesters målvakt Kasper Schmeichel räddade.

En kvart senare kom matchens inledande fullträff. Henrikh Mkhitaryan avslossade en hörna som hittade till Marcus Rashford ostörd mitt i straffområdet. Han hade en enkel uppgift i att näta in 1-0 åt hemmalaget.

Inbytta Marouane Fellaini försäkrade Uniteds tredje seger i följd med att styra in Jesse Lingaards skott med låret. 2-0 till Manchester United och klubben toppar därmed ensam serietabellen med nio poäng. Leicester däremot har endast en seger av de tre första matcherna och befinner sig på sextonde plats.

Premier League

Manchester U–Leicester 2–0 (0–0)

Mål: 70 min Marcus Rashford 1–0, 82 min Marouane Fellaini 2–0.

Publik: 75 021.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning