Tre personer döda i frontalkrock – förare misstänks för grov rattfylla och hög hastighet

Bild: Polisen

En frontalkrock mellan en minibuss och en personbil orsakade tre personers död i natt. Krocken skedde i Kides i Östra Finland. Föraren i personbilen misstänks för grov fortkörning.

Polisen, räddningsväsendet och akutvården fick larm om olyckan strax efter klockan två i natt, informerar Östra Finlands polisinrättning. Olyckan skedde på riksväg 6 i Kides. Det var frågan om en frontalkrock mellan en personbil och en minibuss.

Enligt polisen misstänks föraren i personbilen för grovt rattfylleri och för att ha kört rejält över hastighetsbegränsningen, som var 80 kilometer i timmen på vägavsnittet. Personbilen ska ha slirat över i filen för mötande trafik då fordonen frontalkrockade. Båda fordonen ska ha slungats runt i krocken och landat på motsatt sida av vägen.

I personbilen fanns ingen annan än föraren, som var en 21-årig man som avled på olycksplatsen. I minibussen fanns förutom föraren fyra passagerare, varav två avled på platsen. De avlidna är en 42-årig man från Joensuu och en 32-årig kvinna från Tammerfors. Förutom dem fanns en 42-årig man och två 18-åriga kvinnor från Joensuu i minibussen, som alla skadades i kraschen. En av dem är allvarligt skadad. Minibussens förare var en av de 18-åriga kvinnorna.

Polisen utreder olyckan som grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt dödsvållande och grovt rattfylleri.

Artikeln har uppdaterats.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning