Tre personer döda i frontalkrock – förare misstänks för grov rattfylla och hög hastighet

Bild: Polisen

En frontalkrock mellan en minibuss och en personbil orsakade tre personers död i natt. Krocken skedde i Kides i Östra Finland. Föraren i personbilen misstänks för grov fortkörning.

Polisen, räddningsväsendet och akutvården fick larm om olyckan strax efter klockan två i natt, informerar Östra Finlands polisinrättning. Olyckan skedde på riksväg 6 i Kides. Det var frågan om en frontalkrock mellan en personbil och en minibuss.

Enligt polisen misstänks föraren i personbilen för grovt rattfylleri och för att ha kört rejält över hastighetsbegränsningen, som var 80 kilometer i timmen på vägavsnittet. Personbilen ska ha slirat över i filen för mötande trafik då fordonen frontalkrockade. Båda fordonen ska ha slungats runt i krocken och landat på motsatt sida av vägen.

I personbilen fanns ingen annan än föraren, som var en 21-årig man som avled på olycksplatsen. I minibussen fanns förutom föraren fyra passagerare, varav två avled på platsen. De avlidna är en 42-årig man från Joensuu och en 32-årig kvinna från Tammerfors. Förutom dem fanns en 42-årig man och två 18-åriga kvinnor från Joensuu i minibussen, som alla skadades i kraschen. En av dem är allvarligt skadad. Minibussens förare var en av de 18-åriga kvinnorna.

Polisen utreder olyckan som grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt dödsvållande och grovt rattfylleri.

Artikeln har uppdaterats.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning