Tre misstänkta för mord på dansk radioprofil – sköts i huvudet efter releasefest

Den mördade danska radioprofilen Nedim Yasars bok till försäljning i Köpenhamn. Bild: TT-AP/Bax Lindhardt

I Danmark är tre män misstänkta för mordet på radioprofilen Nedim Yasar. Han blev skjuten i huvudet strax efter releasefesten för en bok som beskriver hans resa från livet som kriminell gängledare till rollen som känd programledare och debattör.

De misstänkta männen, 22, 24 och 25 år gamla, nekar till brott och under häktningsförhandlingarna på fredagen ville de inte uttala sig.

Förhandlingarna hålls bakom stängda dörrar, bland annat eftersom polisen tror att fler kan vara inblandade.

Samtliga är misstänkta för mord och medhjälp till mord, men det var bara en av dem som sköt.

Enligt polisen satt Nedim Yasar i en bil i nordvästra Köpenhamn när de tre misstänkta kom körande. De stannade, en av dem hoppade ur och gick fram till radioprofilens bil och sköt honom med två skott i huvudet.

Nedim Yasar lämnade den kriminella miljön för sju år sedan efter att ha varit ledare i ett gäng med kopplingar till det kriminella mc-gänget Bandidos.

På senare år har han berättat om livet i gängmiljön i medierna och i november släpptes den självbiografiska boken "Rötter – en gangsters väg", som han skrivit tillsammans med journalisten Marie Louise Toksvig.

Mordet begicks samma dag som releasefesten för boken, den 19 november.

Polisen har genomfört flera husrannsakningar i Köpenhamnsområdet och även i ett mindre samhälle på Själland.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46