Tre Kronors "den glider in"-legendar är död

Bild: Mostphotos

Förre ishockeyspelaren Nils "Dubbel-Nisse" Nilsson är död, rapporterade Nya Wermlands-Tidningen. Nilsson avled på sjukhus natten till midsommardagen, efter en kortare tids sjukdom. Han blev 81 år.

Det var Nilsson som gjorde Tre Kronors avgörande 5–3-mål i tom kasse mot Kanada i VM-finalen i Colorado Springs 1962. Målet säkrade guldet och det refererade Sveriges Radios kommentator Lennart Hyland med de klassiska orden "den glider in i mål".

Nilsson slog igenom i det värmländska laget Forshaga och vann guld i VM-debuten i Moskva 1957, där han samlade ihop 16 poäng på sju matcher.

Under karriären blev det även OS-silver 1964 och ytterligare fyra VM-medaljer, fördelade på två silver och två brons. Sammanlagt gjorde Nilsson 205 matcher i Tre Kronor, däribland 62 mästerskapsmatcher där han stod för inte mindre än 55 mål.

Elitkarriären avslutade han 1969 med att vinna SM-guld med Leksand.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00