Tre föreställningar tävlar om Antoniapriset

Oblivias Nature Theatre of Oblivia är en av kandidaterna till Antoniapriset. Bild: Saara Autere

Kandidaterna för Antonia-priset 2018 är nominerade.

Föreställningarna Nature Theatre of Oblivia (Oblivia/Theater Rampe), Weimar (Teak) och Den andra naturen (Viirus) kandiderar till Antoniapriset.

Vinnaren utses under Hangö Teaterträff.

Juryn för Antonia-priset 2018 består av filosofer och har sammankallats av FD Joel Backström, verksam vid Åbo Akademi och i Teaterhögskolan i Helsingfors. Valet av jurykategorin bygger på en vilja att belysa teaterns koppling till en humanistisk tradition där konsten och filosofin närmar sig varandra i existentiella frågor.

Övriga jurymedlemmar är Salla Peltonen, doktorand i genusvetenskap vid Åbo Akademi, Hannes Nykänen, docent vid Åbo Akademi och Göran Torrkulla, konstnär och filosof.

Hangö Teaterträff delar årligen ut Antonia-priset för konstnärligt mod och mångfald inom finlandssvensk teater. Hangö Teaterträffs styrelse utser ordförande för juryn som i sin tur väljer de övriga medlemmarna. Medlemmarna har bestått bland annat av kritiker, publikrepresentanter, dramatiker och skådespelare. Priset är uppkallat efter en av teaterträffens grundare, konstnären Antonia Ringbom.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning