Tre fick dramatikerpriset

Svärmorstungor. Susanne Ringell belönades för sin pjäs om relationen mellan en svärdotter och hennes svärmor.Bild: Cata Portin

Det finlandssvenska dramatikerpriset delades i år ut till Susanne Ringell för Svärmorstungor, Sara Ehnholm Hielm för Vinterkriget och Johanna Koljonen för Kycklingrättegången.

Rekordmånga nyskrivna finlandssvenska pjäser tävlade i år om dramatikerpriset från Boismanska fonden. Under spelåret 2015–2016 har 32 finlandssvenska pjäser haft sin urpremiär. Pjäserna lästes och bedömdes av juryn, som i år bestod av Ann-Luise Bertell, Tomas Jansson, Marina Meinander och Hanna Åkerfelt.

Priset delades ut på Svenska Teaterns spelårsöppning i Helsingfors på onsdagen. Dramatikerpriset delas årligen ut till finländare som har skrivit dramatik på svenska och vilkas pjäs har uppförts med framgång under det gångna spelåret.

Vinterkriget – here we go again och Kycklingrättegången hade urpremiär på Teater Viirus/TextFest i slutet av 2015 och Svärmorstungor sändes på Radioteatern på Yle i februari. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00