Tre fick dramatikerpriset

Svärmorstungor. Susanne Ringell belönades för sin pjäs om relationen mellan en svärdotter och hennes svärmor. Bild: Cata Portin

Det finlandssvenska dramatikerpriset delades i år ut till Susanne Ringell för Svärmorstungor, Sara Ehnholm Hielm för Vinterkriget och Johanna Koljonen för Kycklingrättegången.

Rekordmånga nyskrivna finlandssvenska pjäser tävlade i år om dramatikerpriset från Boismanska fonden. Under spelåret 2015–2016 har 32 finlandssvenska pjäser haft sin urpremiär. Pjäserna lästes och bedömdes av juryn, som i år bestod av Ann-Luise Bertell, Tomas Jansson, Marina Meinander och Hanna Åkerfelt.

Priset delades ut på Svenska Teaterns spelårsöppning i Helsingfors på onsdagen. Dramatikerpriset delas årligen ut till finländare som har skrivit dramatik på svenska och vilkas pjäs har uppförts med framgång under det gångna spelåret.

Vinterkriget – here we go again och Kycklingrättegången hade urpremiär på Teater Viirus/TextFest i slutet av 2015 och Svärmorstungor sändes på Radioteatern på Yle i februari. 

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03