Tre coronafall i Premier League-klubb

Watfords Troy Deeney. Arkivbild. Bild: Leila Coker / AP Photo

Watford-kaptenen Troy Deeney vägrar träna med laget på grund av rädsla för att smitta sin fem månader gamla son med coronaviruset. Nu meddelar klubben att tre personer, varav en spelare, bär på smittan.

Under tisdagen meddelade Premier League att sex personer från tre olika klubbar testats positivt för det nya coronaviruset. Ligan gick inte ut med namn och klubbtillhörighet på de som testats positivt, men skrev att personerna i fråga skulle självisoleras.

Senare meddelade Burnley att lagets assisterande tränare Ian Woan testats positivt och nu har även Watford gått ut med att tre av de smittade personerna tillhör klubben.

"Av de tre som testat positivt är det en spelare och två från ledarstaben", skriver Watford på sin webbplats.

Innan det stod klart att Watford var en av de drabbade klubbarna meddelade lagkaptenen Troy Deeney att han inte tänker återgå till den gemensamma träningen i mindre grupper.

– Min son är fem månader gammal och har haft andningssvårigheter. Jag vill inte komma hem och utsätta honom för ytterligare fara. Det krävs bara en person för att bli smittad, jag vill inte ta med det där hem, sade Deeney.

Premier Leagues plan är att successivt låta klubbarna övergå till fullkontaktsträning och sedan återuppta säsongen i mitten av juni.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning