Tre brott mot beredskapslagen vid Nylands gräns på onsdagen – "Fira påsken hemma"

Polisen uppmanar alla att stanna hemma och fira påsken i år. Bild: Catariina Salo/SPT

Polisen uppmanar allmänheten att inte pröva sin lycka vid gränsen.

Under onsdagen kontrollerade polisen 40 934 fordon. Av dem fick 175 inte passera gränsen. Tre böter för brott mot beredskapslagen gavs.

I tågen kontrollerade polisen 608 personer varav 16 var tvungna att vända tillbaka.

Polisen vädjar till allmänheten att stanna hemma under påsken. Man kommer att övervaka både gräns- och samlingsrestriktionerna under hela det förlängda veckoslutet.

– Restriktionerna i rörelsefriheten är till för att minska coronavirusets spridning från Nyland till resten av Finland. Det här kan betyda ändrade påskplaner för en del, men vi hoppas att man inte börjar åka till den nyländska gränsen för att pröva sin lycka, säger överkommissarie Jere Roimu vid Helsingforspolisen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning