Tre barn dog i USA - Ikea betalar miljonskadestånd

Bild: Mostphotos

Möbeljätten Ikea kommer att betalar 50 miljoner dollar, motsvarande 48 miljoner euro, i skadestånd till tre amerikanska familjer, vars barn dog när Ikeas populära byrå "Malm" föll över dem, skriver NBC News.

Skadeståndet delas lika mellan familjerna som förlorat varsitt barn, meddelar advokatfirman som representerar dem.

Företaget kommer också att donera ytterligare motsvarande omkring 240 000 euro till tre barnsjukhus och en organisation som värnar om barns säkerhet.

Ikea meddelade i juni, efter den tredje dödsolyckan, att de återkallar 29 miljoner byråer och slutar sälja byrån "Malm" på den amerikanska marknaden. Innan dess hade företaget gått ut och uppmanat kunder som inte skruvat fast sina byråer i väggen att göra det.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning