Transsoldater går på MTV-galan

Sångerskan Katy Perry leder MTV-galan. Hon är känd för att ofta ta politisk ställning. Här är hon tillsammans med sina fans efter en spelning i Sydney i juni. Bild: EPA/JOEL CARRETT

Flera transpersoner och andra hbtq-personer från den amerikanska militären kommer att delta under den stundande MTV-galan, skriver The Wrap.

Gruppen, som både består av aktiva militärer och veteraner, ska anlända till röda mattan tillsammans med ledaren för den amerikanska hbtq-organisationen Glaad.

I dagarna skrev Donald Trump på sitt kontroversiella stopp för den amerikanska militären att anställa transpersoner, vilket fick MTV att skicka en öppen inbjudan till transsoldater som protest.

Trump och de ökande politiska motsättningarna i USA väntas prägla årets MTV-gala på flera sätt. Bland annat delas priset "Bästa kamp mot systemet" ut för första gången och galan leds av popstjärnan Katy Perry, som ofta tar politisk ställning.

MTV Music Awards äger rum i Los Angeles under söndagsnatten finsk tid.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46