Trålare totalförstördes i brand i Nagu – "Det finns ännu risk att skrovet brinner sönder"

Bild: Google maps

På tisdagsmorgonen stod en fiskebåt i lågor i Käldinge fiskehamn i Nagu. Räddningsverket har fått branden under kontroll, men det finns ännu risk för att branden orsakar hål i sidan.

En cirka 20 meter lång trålare i glasfiber och trä fattade eld under nyårsdagen. Trålaren ligger i Käldinge fiskehamn i Nagu i Egentliga Finland.

Räddningsverket fick larm om branden vid åttatiden och fick branden under kontroll efter några timmars intensivt släckningsarbete. Men ännu under eftermiddagen fanns det brandhärdar som flammade upp.

– Det brinner fortfarande under däck och vi kommer inte åt dessa ställen. Risken finns att det brinner hål i sidan och att båten sjunker, men för tillfället ser båten ut att hållas flytande, säger ledande brandinspektör Knut Lehtinen vid Egentliga Finlands räddningsverk.

Trålaren har flera kubik bränsle i tankarna. Under eftermiddagen ska bränsletankarna tömmas med en sugbil. Dessutom ska räddningsverket fylla båten med skum.

Allt som har något värde inne i båten har förstörts i branden, men inga personer skadades i branden. Brandorsaken är ännu oklar.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning