Trålare totalförstördes i brand i Nagu – "Det finns ännu risk att skrovet brinner sönder"

Bild: Google maps

På tisdagsmorgonen stod en fiskebåt i lågor i Käldinge fiskehamn i Nagu. Räddningsverket har fått branden under kontroll, men det finns ännu risk för att branden orsakar hål i sidan.

En cirka 20 meter lång trålare i glasfiber och trä fattade eld under nyårsdagen. Trålaren ligger i Käldinge fiskehamn i Nagu i Egentliga Finland.

Räddningsverket fick larm om branden vid åttatiden och fick branden under kontroll efter några timmars intensivt släckningsarbete. Men ännu under eftermiddagen fanns det brandhärdar som flammade upp.

– Det brinner fortfarande under däck och vi kommer inte åt dessa ställen. Risken finns att det brinner hål i sidan och att båten sjunker, men för tillfället ser båten ut att hållas flytande, säger ledande brandinspektör Knut Lehtinen vid Egentliga Finlands räddningsverk.

Trålaren har flera kubik bränsle i tankarna. Under eftermiddagen ska bränsletankarna tömmas med en sugbil. Dessutom ska räddningsverket fylla båten med skum.

Allt som har något värde inne i båten har förstörts i branden, men inga personer skadades i branden. Brandorsaken är ännu oklar.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning