Trålare totalförstördes i brand i Nagu – "Det finns ännu risk att skrovet brinner sönder"

Bild: Google maps

På tisdagsmorgonen stod en fiskebåt i lågor i Käldinge fiskehamn i Nagu. Räddningsverket har fått branden under kontroll, men det finns ännu risk för att branden orsakar hål i sidan.

En cirka 20 meter lång trålare i glasfiber och trä fattade eld under nyårsdagen. Trålaren ligger i Käldinge fiskehamn i Nagu i Egentliga Finland.

Räddningsverket fick larm om branden vid åttatiden och fick branden under kontroll efter några timmars intensivt släckningsarbete. Men ännu under eftermiddagen fanns det brandhärdar som flammade upp.

– Det brinner fortfarande under däck och vi kommer inte åt dessa ställen. Risken finns att det brinner hål i sidan och att båten sjunker, men för tillfället ser båten ut att hållas flytande, säger ledande brandinspektör Knut Lehtinen vid Egentliga Finlands räddningsverk.

Trålaren har flera kubik bränsle i tankarna. Under eftermiddagen ska bränsletankarna tömmas med en sugbil. Dessutom ska räddningsverket fylla båten med skum.

Allt som har något värde inne i båten har förstörts i branden, men inga personer skadades i branden. Brandorsaken är ännu oklar.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54