Trafikolyckan i Sastamala har krävt ett fjärde offer

Enligt polisens uppgifter hade fortkörning och omkörning redan ägt rum flera kilometer före olycksplatsen. Arkivbild. Bild: Catariina Salo/SPT

Två personer får fortfarande sjukhusvård.

Den allvarliga frontalkrocken som skedde till följd av en omkörning i Sastamala förra veckans lördag har krävt ett fjärde offer, meddelar polisen på fredagen.

Föraren i bilen i det mötande körfältet, en 70-årig man, dog sent onsdagskväll på Tammerfors universitetssjukhus.

Passageraren i samma bil får fortfarande sjukhusvård. Detsamma gäller för den enda överlevande passageraren i bilen som försökte köra om.

Den allvarliga olyckan skedde strax efter klockan 18 på lördag kväll på motorväg 11 mellan Tammerfors och Björneborg som en allvarlig trafikolycka skedde. Två bilar och en motorcykel var inblandade i olyckan.

En personbil som försökte köra om kolliderade med en personbil i det mötande körfältet. En motorcyklist, som körde bakom en av bilarna, kolliderade med bilarna.

Tre av offren dog på olycksplatsen: föraren och en passagerare i den omkörande bilen, samt motorcyklisten.

Personerna i bilen som körde om var alla män under 20 år. Den avlidne motorcykelföraren var en man i medelåldern.

Polisen har hört vittnen och anser att det finns anledning att misstänka att det var en betydande hastighet och omkörning som låg bakom olyckan. Enligt polisens uppgifter hade annan fortkörning och omkörning redan ägt rum flera kilometer före olycksplatsen.

Polisen utreder fallet som grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt dödsvållande och grovt vållande av personskada.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning