Trafikolycka i Uleåborg krävde dödsfall

En person miste livet i samband med en trafikolycka i Uleåborg på söndagen. Vägen vid olycksplatsen var täckt av blöt snösörja. Bild: Jeanette Östman/SPT

Tre förbipasserande beväringar hjälpte till på olycksplatsen.

En trafikolycka som inträffade i Uleåborg på söndagen ledde till ett dödsfall. En personbil, som var på väg från Uleåborg till Kuusamo, slirade av okänd anledning över till körfilen för den mötande trafiken. Bilen gled därefter i sidled längs med vägen och krockade med en annan personbil.

Den slirande bilens förare dog i olyckan. Två personer i den andra bilen skadades lindrigt i krocken. De fördes till Uleåborgs universitetssjukhus för vård, uppger polisen.

Vägen vid olycksplatsen var täckt av blöt snösörja och temperaturen var 2 plusgrader. Hastighetsbegränsningen i området är 80 kilometer i timmen.

En beväring, som var på olycksplatsen innan räddningsverket, gav den skadade föraren första hjälpen, men föraren miste senare livet. Två andra beväringar hjälpte också till med att dirigera om trafiken innan polisen anlände, vilket enligt polisen var till stor hjälp.

Alkohol misstänks inte ha haft någon andel i olyckan.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Black Friday 2020 – erbjudanden hos Preeco.fi

Mer läsning