Trafikolycka i Tenala krävde ett dödsoffer

En trafikolycka i Tenala krävde ett dödsoffer på torsdagen. Bild: Ari Sundberg/SPT

En personbil frontalkrockade med en långtradare på stamväg 52 i Tenala cirka 22.30 på torsdagskvällen. En person dog i olyckan.

Enligt polisen var det en långtradare som var lastad med sand som krockade med en personbil. Långtradaren var på väg från Bjärnå i riktning mot Ekenäs och mötte en personbil vid Gennarby. Personbilen gled av någon anledning över till körfilen för mötande trafik, vilket ledde till en kollision. Personbilen fattade eld och en passagerare i personbilen avled. Personbilens förare fördes till sjukhus för vård.

– Förundersökningen har alldeles nyss påbörjats och det är därför alltför tidigt att ta ställning till de orsaker som ledde till att personbilen åkte över till körfilen för mötande trafik, säger kriminalkommissarie Mats Sjöholm i ett pressmeddelande.

Ärendet utreds som grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Vägens yta var torr vid tidpunkten för olyckan och temperaturen var fem grader Celsius. Hastighetsbegränsningen vid olycksplatsen är 80 kilometer i timmen. Vägen var stängd efter olyckan, men nu löper trafiken normalt igen, uppger polisen i pressmeddelandet.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning