Trafikförseelser i 24 fall av 27 då polisen gjorde taxigranskning i Åbo

Myndigheterna granskade taxitrafiken i Åbo och Björneborg på fredagskvällen och fann brister i hälften av fallen. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Myndigheterna fann brister i hälften av taxibilarna då trafiken granskades i Sydvästra Finland.

På fredagskvällen granskade myndigheterna taxitrafiken i Åbo och Björneborg. Det förekom brister i varannan taxi, meddelar Polisinrättningen i Sydvästra Finland. Totalt granskades 27 taxibilar i Åbo och 41 i Björneborg – bristerna var klart vanligare i Åbo.

Det vanligaste felet var att bland annat namn och kontaktuppgifter inte fanns synliga för passagerare. I nio fall hade föraren inte med sig taxilicensen och i sex fall var uppgifter om pris inte synliga. En taxi saknade licens.

"Det var ett överraskande stort antalet trafikförseelser i relation till granskade bilar. I Åbo fattade polisen beslut om avgifter för trafikförseelse i 24 fall av 27", säger överkonstapel Kristian Vidjeskog i pressmeddelandet.

Även Skatteförvaltningen samlade uppgifter om förare och taxiföretagare och kommer att analysera dem för att motverka skuggekonomi. Det går också att tipsa myndigheterna om misstänkt skattefiffel via Skatteförvaltningens webbplats.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning