Trafiken väjer för Estlands president – här stängs gatorna i morgon

Bild: HBL-arkiv

Estlands president Kersti Kaljulaid besöker Finland i morgon och på onsdag. Särskilt i morgon påverkas trafiken i centrum av Helsingfors.

Välkomstceremonin sker vid presidentens slott med start klockan 9.30 i morgon och polisen uppmanar bilister att undvika området kring Salutorget under hela morgonen och förmiddagen. Under den cirka en timme långa ceremonin är trafiken avstängd vid Södra kajen och Södra Esplanaden mot Skatudden och Norra kajen. Det enda sättet att nå Skatudden är norrifrån, via Norra kajen och Kanalgatan.

Trafiken från Norra kajen mot Södra kajen och Mannerheimvägen styrs via Alexandersgatan och Unionsgatan.

Under dagen kan besöket också orsaka andra störningar i trafiken i centrum. På onsdag morgon vid åttatiden åker presidenten från Munksnäs till Vik, vilket kan försena trafiken i morgonrusningen på Tusbyleden och Mannerheimvägen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning