Trafiken kan gröta sig i kväll – extra metroturer men inga nattbussar utlovas

Bild: KSF Arkiv

Helsingforsregionens trafik lägger in extra turer under måndagskvällen med tanke på guldfesten i centrum. Tekniska problem orsakade ett avbrott i metrotrafiken vid Kvarnbäcken under eftermiddagen, men trafiken återgår till det normala under eftermiddagen, meddelar Helsingforsregionens trafik.

Guldfesten för de hemvändande Lejonen ordnas från klockan 18 i Kajsaniemiparken i centrum av Helsingfors. Festen väntas locka många besökare och Helsingfors trafikverk varnar för förseningar och undantag i kollektivtrafiken.

Under måndagseftermiddagen skedde ett vattenläckage vid kampusbyggplatsen i Kvarnbäcken, som orsakade problem i metrotrafiken. Problemen har åtgärdats under eftermiddagen och trafiken ska löpa normalt igen vid 17-tiden, uppskattar Helsingforsregionens trafik, HRT.

Den officiella guldfesten i Kajsaniemiparken avslutas klockan 22, och HRT meddelar att man satt in extra turer i metrotrafiken mellan 21 och 23 mellan Östra centrum och Hagalund.

Närtågen kör enligt normal tidtabell, men med fler vagnar. Det kan förekomma avvikande arrangemang i busstrafiken, särskilt gällande de bussar som startar från Järnvägstorget. Bussarna kör enligt vanlig måndagstidtabell och några extra natturer finns inte. Och spårvagnstrafiken kan påverkas av festligheterna.

HRT uppmanar folk att reservera gott om tid och undvika att åka genom centrum om möjligt.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning