Trafiken kan gröta sig i kväll – extra metroturer men inga nattbussar utlovas

Bild: KSF Arkiv

Helsingforsregionens trafik lägger in extra turer under måndagskvällen med tanke på guldfesten i centrum. Tekniska problem orsakade ett avbrott i metrotrafiken vid Kvarnbäcken under eftermiddagen, men trafiken återgår till det normala under eftermiddagen, meddelar Helsingforsregionens trafik.

Guldfesten för de hemvändande Lejonen ordnas från klockan 18 i Kajsaniemiparken i centrum av Helsingfors. Festen väntas locka många besökare och Helsingfors trafikverk varnar för förseningar och undantag i kollektivtrafiken.

Under måndagseftermiddagen skedde ett vattenläckage vid kampusbyggplatsen i Kvarnbäcken, som orsakade problem i metrotrafiken. Problemen har åtgärdats under eftermiddagen och trafiken ska löpa normalt igen vid 17-tiden, uppskattar Helsingforsregionens trafik, HRT.

Den officiella guldfesten i Kajsaniemiparken avslutas klockan 22, och HRT meddelar att man satt in extra turer i metrotrafiken mellan 21 och 23 mellan Östra centrum och Hagalund.

Närtågen kör enligt normal tidtabell, men med fler vagnar. Det kan förekomma avvikande arrangemang i busstrafiken, särskilt gällande de bussar som startar från Järnvägstorget. Bussarna kör enligt vanlig måndagstidtabell och några extra natturer finns inte. Och spårvagnstrafiken kan påverkas av festligheterna.

HRT uppmanar folk att reservera gott om tid och undvika att åka genom centrum om möjligt.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54