Trafikbrott urartade – man slog sönder bil

Bild: Henrik Montgomery/TT

Ett trafikbråk utanför Arvidsjaur spårade helt ur. Det slutade med att en man i 30-årsåldern förföljde ett par i en annan bil i 13 mil innan han slog sönder deras bil med en skiftnyckel. Nu har mannen fällts, rapporterar flera medier.

Händelsen inträffade hösten 2015 när mannen skulle göra en omkörning samtidigt som bilen framför också svängde ut för en omkörning. Han väjde då ner i diket och hans bil fick en skada. Han körde efter den andra bilen till en bensinstation i Arvidsjaur och krävde ersättning för skadan, men nekades.

Han följde då efter paret i den andra bilen i omkring 13 mil innan de stannade vid en bensinstation i Norsjö. Där blev det bråk och mannen slog sönder parets bil med en skiftnyckel. Mannen i paret fick även ta emot ett slag.

Nyligen dömdes mannen för skadegörelse och misshandel till skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst. Han ska betala 4000 euro för att ersätta skadorna på bilen. Mannen fälls även för rattfylleri och våld mot tjänsteman som inträffade vid ett annat tillfälle.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03